Piramide

De piramidekaarten zijn eigenlijk 3D kaarten maar dan meestal met meer lagen en de geknipte vormen zijn niet volgens het plaatje. Een 3D knipkaart volgt normaal het figuur op het plaatje en laat naar voren komende onderdelen hoger zien dan de lager gelegen delen. Bij een piramide kaart wordt steeds dezelfde vorm geknipt ongeacht de vorm van het plaatje. Daardoor krijg je een soort piramide op de wenskaart waardoor de naam ontstaan is. Vaak is het knippen in een vierkant maar zoals je op de foto kan zien kan het ook met een ster of iedere andere vorm die je leuk vindt en/of mooi bij het plaatje past.

Kerstkaart met piramide gevormde afbeelding Je begint met een plaatje wat je bijvoorbeeld uitknipt als vierkant van 7x7 cm. Daana neem je hetzelfde plaaje en knipt een vierkant van 6x6 cm uit. Hierbij moet aan alle zijkanten bijvoorbeeld een halve centimeter weggeknipt worden ten opzichte van het eerste plaatje. Dit doe je ook met een vierkant van 5x5, 4x4, 3x3 en 2x2 cm.
Als je deze nu van groot naar klein boven op elkaar plakt dan heb je een piramide kaart.

Voor de omschrijving van de echte 3D kaarten zie de pagina 3D Knippen

Ingezonden piramide tip

Ingezonden door: Lenie
kaarten onbeschadigd versturen
Als ik piramide-kaarten verstuur dan vouw ik de goede kant naar binnen. Het plaatje gaat dan onbeschadigd makkelijker in de enveloppe.

Ingezonden door: Natascha
Piramide kaarten
Als je piramide kaarten wilt maken,gebruik dan foamtape van 0.5mm dikte i.p.v. 1mm dan komt het plaatje mooier uitů

Extra tips voor Piramide


Technieken

Algemeen