Borduren

Hiermee wordt bedoeld het direct op de kaart borduren. Een mooi fijn borduurwerkje op een kaart is heel mooi om te zien en beslist niet moeilijk om te maken. Je hebt ervoor nodig een dubbele kaart en een losse bovenkaart, een prikpen met een matje, een rolletje plakband, wat borduurgaren of machinegaren en een naald. Er zijn hele leuke boekjes te koop met daarin mooie kleine patroontjes om op een kaart te borduren. Maar ook op internet zijn ze wel te vinden. Zoek een leuk patroontje uit en kopieer het. Leg de losse kaart op het prikmatje en leg daarop het patroontje dat je wilt borduren.

Boekjes met borduren op papier voor wenskaarten Prik nu met de prikpen het patroontje in de kaart. Doe dit rustig en met de prikpen goed rechtop, dan krijg je het mooiste resultaat. voordat je het patroontje weer van de kaart afhaalt, hou je het geheel even tegen het licht om te zien of je alle gaatjes geprikt hebt. Dan neem je een stuk machinegaren of 1 draadje borduurzijde en je gaat het patroontje volgens de aanwijzingen uit het boekje op de kaart borduren. Aan- en afhechten doe je door het draadje aan de achterkant met een klein stukje plakband vast te plakken. Als je klaar bent met borduren dan plak je de losse kaart op de dubbele kaart. Op deze manier heb je meteen de achterkant van je borduurwerk netjes weggewerkt en je kunt weer leuke kleurencombinaties maken met het papier
en de kleurtjes van het borduurgaren. Je kunt de kaart verder nog naar eigen idee versieren.
Soms is een patroontje wat groter en moet je het direct op de dubbele kaart borduren. Gebruik dan een los kaartje om de binnenkant netjes af te werken.


Meer over borduren op kaarten

Bekijk ook even het filmpje Borduren op papier

Tevens vind je op de website knutselidee.nl een voorbeeld met patroon op de pagina Borduur een wenskaart

Ingezonden borduren tip

Ingezonden door: Anneke
Borduurpatroontip
Als ik een borduurpatroon ga prikken dan zet ik mijn patroon vast met kopspelden.
Op een andere manier doe ik het niet meer het werkt fantastisch.

Ingezonden door: Bertha Kwint
bubbeltjes plastic
Voor het versturen van een geborduurde kaart en een kaart met kraaltjes, gebruik ik al jaren bubbeltjes plastic. Ik vouw de kaart met de kraaltjes naar binnen en doe het plastic er tussen, zo gaan de kraaltjes niet door de enveloppe onder de sorteermachine.

Ingezonden door: Maria
Prikjes
Voor het borduren op papier is de gaatjes prikken met een spuitnaald zeer handig en gemakkelijk vast te houden.

Ingezonden door: Wim
Borduurkaarten
Als je een liefhebber bent van borduurkaarten doe er dan ook zo nu een dan een kraaltje bij. Dit geeft een mooi diepte effect aan de kaart.

Stuur een gratis wenskaart met borduren

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de borduren wenskaart.


 

 

Extra tips voor Borduren
Technieken
Algemeen