Hergebruik van wenskaarten

Ook bij het kaarten maken kun je aan recycling doen. Kaarten die je zelf gekregen hebt kun je namelijk heel goed weer opnieuw gebruiken om kaarten te maken. Of het nu zelfgemaakte kaarten waren of gekochte. Er staan namelijk vaak leuke plaatjes op de gekochte kaarten. Die kun je heel goed gebruiken om, in combinatie met andere plaatjes en technieken, een geheel nieuwe kaart te maken. Vaak zijn er mooie sierrandjes gedrukt op zo'n kaart. Als je die netjes uitknipt kun je een leuk randje maken langs een kaart. In het midden kun je dan bijv. een leuk 3D tafereeltje plakken of een sticker of iets dergelijks en dan heb je er weer een leuke nieuwe kaart van gemaakt.

Wenskaarten maken met oude wenskaarten

Trouw en geboortekaartjes

Ga eens langs bij een drukkerij want als er een nieuwe collectie geboorte- en trouwkaarten wordt uitgebracht, wordt er nogal eens een deel van de oudere series kaarten uit de collectie genomen. Vraag eens om zo'n oud voorbeeldboek met kaarten. Meestal kun je ze gratis meekrijgen en daar kun je dan heel veel kleine dingen uithalen die je op je eigen kaarten kunt gebruiken. Een heel mooie manier van hergebruik en dus ook goed voor het milieu.


Andere website

Wil je er nog wat meer over lezen en zien dan kun je kijken op de website knutselidee.nl op de pagina Oude kaarten voor nieuwe

Ingezonden hergebruik tip

Ingezonden door: Bep
Behangpapier
Bij een verfwinkel hebben ze ook vaak behang te koop. Ga aan het einde van het jaar naar de winkel toe en vraag of je een boek mag hebben!

Ingezonden door: Hanny Smith
Verkoop eigen kaarten
Verkoop je zelf wel eens kaarten?
Bewaar dan de grote enveloppen, die bij de post zitten. Met een sticker plak je het adres en de postzegels af en hergebruiken maar!

Ingezonden door: Joke Dieben
Enveloppen voor Lace kaarten
Als je van lace kaarten maken houdt, met gebruik van mallen of zelf snijden, heb je 2 kleurig papier nodig.
Wanneer je een beetje op de enveloppen let die binnen komen zie je aan de binnenkant soms de mooiste kleuren.
Deze binnenkant kan je gebruiken voor de buitenkant en het wit (kan ook een andere kleur zijn) gebruik je als de tegenkleur. Door het bewaren van deze enveloppen voor irisvouwen en het maken van een lace kaart kwam ik op dit idee dat ik graag wil delen.

Stuur een gratis wenskaart met hergebruik

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de hergebruik wenskaart.


 

Extra tips voor Hergebruik van wenskaarten
Technieken


Algemeen