Incire

De naam van deze techniek komt van "insneden". Je maakt met behulp van een mal, sneetjes in duo karton of gewoon karton.
Duo karton is karton dat aan iedere kant een andere kleur heeft. De techniek werkt als volgt.
Je legt een stuk karton voor je op de snijmat en je legt de Inciremal er bovenop. Zet de mal vast met stukjes plakband zodat hij niet verschuift. Nu ga je met een mesje de gleufjes in de mal insnijden in het karton. Als je alle gleufjes hebt ingesneden dan maak je de mal los. Je ziet nu duidelijk de sneetjes die je gemaakt hebt in het karton. Die sneetjes vormen allemaal driehoekjes.

Nu ga je met een rilpen deze driehoekjes aan de onderkant rillen. Daarna vouw je ze om en druk je ze iets plat. Als je duo karton gebruikt zie je nu het effect ervan pas goed want er ontstaat een leuke kleurencombinatie bij de omgevouwen hoekjes. Je kunt de kaart nu verder gaan versieren met bijv. een 3D tafereeltje of een vouwseltje van
theezakjes of iets dergelijks. Daarna plak je de kaart op een dubbele kaart in een leuke bijpassende kleur. Natuurlijk kun je ook direct in een dubbele kaart werken alleen moet je dan vaak aan de binnenkant nog een mooie contrast kleur plakken om niet van buiten de kaart in te kijken.


Incire wenskaart met vlinders

Stuur een gratis wenskaart met incire

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de incire wenskaart.


 

Extra tips voor Incire
Technieken
Algemeen