Scrabblekaart

Een scrabblekaart is niet meer dan een kaart met tekst, waarbij de tekst zo is neergelegd als bij het scrabble spel.
Het enige dat je dus nodig hebt zijn allemaal plaatjes van letters. Als je het echt als het spel wilt dan moeten er natuurlijk ook punten bij staan maar zonder de punten kan ook heel goed.
De tekst die je wilt laten zien moet wel per woord eenzelfde letter hebben want alle woorden moeten natuurlijk aan elkaar vast komen horizontaal en verticaal. Maar een beetje speels iets anders doen kan natuurlijk ook.
Je kunt alle letters (met punten) op internet vinden en dan zelf printen. Na het uitknippen plak je ze dan op met een stukje dubbelzijdig dik foamband. Dan liggen de plaatjes wat hoger op de kaart waardoor het wat echter op steentjes lijkt.

Je kunt de woorden ook in een soort kruiswoordpuzzel leggen.

Scrabble kaart happy birthday


kerstscrabble kaart

Een Scrabblekaart is een wenskaart waarop woorden zijn geplakt die zijn gevormd uit Scrabble-tegels. Hieronder vind je de stappen om een Scrabblekaart te maken:

Benodigdheden:
Witte kaart
Scrabble-tegels
Lijm
Potlood
Liniaal
Eventueel decoraties zoals stickers of lintjes

Stappen:
Kies een woord of zin die je op de Scrabblekaart wilt plaatsen. Het kan een gelukwens zijn of een korte boodschap.
Leg de Scrabble-tegels op een vlakke ondergrond en rangschik ze totdat je het woord of de zin hebt gevormd. Je kunt ook meerdere woorden of zinnen maken als je dat wilt.
Teken met een potlood op de kaart een lijn waarop je de Scrabble-tegels wilt plakken. Gebruik hiervoor een liniaal om ervoor te zorgen dat de lijn recht is.
Breng lijm aan op de achterkant van de Scrabble-tegels en plak ze op de kaart langs de getekende lijn. Zorg ervoor dat de Scrabble-tegels goed op hun plaats blijven zitten.
Voeg eventueel decoraties toe, zoals stickers of lintjes, om de Scrabblekaart verder te versieren.
Met deze stappen kun je je eigen Scrabblekaart maken voor elke gelegenheid, van verjaardagen tot bruiloften en meer. Het is een leuke en creatieve manier om je boodschap over te brengen en de ontvanger zal het zeker waarderen!

Extra tips voor Scrabblekaart
Technieken
Algemeen