Strooikaarten

Heel mooie wenskaarten kun je maken met stickers, mallen en strooizand. Je hebt dan een strooikaart gemaakt. (Ook wel sandy art.) De twee belangrijkste onderdelen zijn de mallen en het strooizand. Dat zand kun je trouwens ook voor een deel zelf maken met zout en gekleurd krijt. Maar mooier worden de kaarten met gekocht strooizand en vooral als het ook een beetje glinstert.

De werkwijze om zo'n kaart te maken is erg eenvoudig.
Eerst neem je een stickervel en plakt dat met het juiste formaat op de kaart. Dan leg je de mal op de sticker die natuurlijk een beetje vastplakt. Daarna neem je strooizand en dat strooi op de delen (gaten) in de mal die de kleur moeten krijgen van het zand. Je kunt het figuur dus maken met meerdere kleuren.
Daarna leeg je de mal en gooit dus het teveel aan zand er weer af en stopt dat terug in je bewaarpotje. Dan de volgende kleur en zo doorgaan tot alle gaten in de mal gedaan zijn.
Dan de mal voorzichtig verwijderen en de rest van de sticker met een achtergrond kleur bestrooien. Het mooiste is om daar een heel lichte kleur voor te gebruiken. Bijvoorbeeld wit.

Kerstkaart gemaakt met zandstrooien


Kerkje met zandstrooien

Stuur een gratis wenskaart met strooikaarten

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de strooikaarten wenskaart.


 

Extra tips voor Strooikaarten
Technieken
Algemeen