Hobbydots

Het werken met hobbydots om wenskaarten te maken is eigenlijk een heleboel stickers plakken. En door veel verschillende kleuren stickers krijg je prachtige kaarten met mooie figuren.
Met deze populaire stickervellen kun je dus allerlei patronen maken en de stickervellen zijn verkrijgbaar voor maar ongeveer 50 cent per vel. Er bestaan meer dan 400 verschillende stickervellen en daarnaast kun je ook heel veel boekjes met patronen, oplegkaarten en hobbydots knipvellen kopen. Die hobbydots knipvellen bestaan meestal uit een achtergrond waar een patroon op staat voor de hobbydot stickers en verder een plaatje dat in 3D erop geplakt gaat worden. Voor meer over knipvellen bekijk je de pagina 3D Knippen

Nog een simpel hobbydots patroon. Je neemt het patroon waar de vormen op gedrukt staan en de juiste stickervellen en dan ga je met een prikpen de stickers van het vel halen en op het patroon plakken. Dit moet nauwkeurig gebeuren omdat je niet meer het oorspronkelijke patroon moet zien als je de sticker geplakt hebt. Schuin plakken is dus geen optie.
Als je het hele patroon gedaan hebt dan kun je de kaart eventueel nog mooier maken met een 3D plaatje of een tekststicker. Ook andere technieken kunnen hierbij gebruikt worden.


Hobbydots patroon kaart voor een pasgeboren baby

Meer over hobbydots wenskaarten

Zie ook het filmpje Hobbydots hoe werkt dat?

Ingezonden hobbydots tip

Ingezonden door: Dinie
Hobbydots
Als ik hobbydots wil plakken dan gebruik ik carbon papier om de puntjes op de kaart over te brengen, krijg je geen gaatjes van het prikken.

Ingezonden door: Ina
Super handig voor stickervellen
Gesloten mappen (doorschijnend) voor in een ringband doorstikken op de helft in de lengte en je kunt er je stickervellen en hobbydotsvellen overzichtelijk in schuiven. Veel succes ermee. Ina.

Ingezonden door: Ali
hobbydots
Het voorbeeld van de hobbydots op de lichtbak
leggen,dan kun je de dots er zo opplakken.
Veel makkelijker dan eerst prikken met de prikpen.

Stuur een gratis wenskaart met hobbydots

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de hobbydots wenskaart.


 

 

Extra tips voor Hobbydots




Technieken














Algemeen