Knopen

Heb je nog een heleboel oude knopen liggen dan kun je daar leuke wenskaarten van maken. Er zijn trouwens in de hobbyzaken ook zakjes met nieuwe knopen te koop in diverse bij elkaar gezochte kleuren. Of zoek eens op rommelmarkten!
Je kunt de knopen als blikvanger gebruiken waarbij je ze als een soort moza´ek in een vorm opplakt. Of gewoon simpel in een mooie rij, of rondom plakken zodat je een kader krijgt. Heb je veel kleine knopen kun je ze zelfs als schudmateriaal gebruiken. Zie ook Schudkaart
Ook kun je knopen als decoratie van onderdelen op de kaart gebruiken. Bijvoorbeeld als wielen van een auto, appeltjes in een boom of het hart van een bloem. Ze zullen er echt uitspringen. ( Zie voorbeeldfoto bij Inpakpapier )
Ook een ballonkaart voor een jarige is leuk. De ballonnen (knopen) plak je bovenin bij elkaar en laat dan draadjes van iedere ballon naar beneden lopen. Die kun je in de hand van een mannetje geven of er bijvoorbeeld een label aan hangen met gefeliciteerd.

Een knopenkaart Een bos bloemen ervan maken kan ook. Of een rups die over de kaart loopt. Zo kun je diverse dingen gebruiken om de kaarten te maken.
Er bestaan ook knopen in bepaalde vormen en die vorm bepaald dan waar je hem voor kunt gebruiken. Kleine hartjes, vogeltjes, fruit, vlinders enz.
Veel plezier met het maken van wenskaarten met knopen.


Extra tips voor Knopen
Technieken


Algemeen