Stempels

Met speciale stempels kun je stempel kaarten maken. Eigenlijk is de stempel bedoeld om direct een plaatje op de kaart te krijgen welke je dan verder gaat afwerken.
Je kan de stempel direct op de kaart stempelen maar je kan hem ook op een apart blad zetten, uitknippen en dan op de kaart plakken. Dit is ook leuk om een contrast kleur te krijgen van kaart en plaatje en om bijvoorbeeld een deel van de stempel te kunnen wegknippen.
Meestal worden stempel kaarten weer afgewerkt met 3D plaatjes.

Een stempelkaart met veel bloemen voor de deur

De stempels op de kaart kun je ook inkleuren met viltstiften, (pastel)kleurpotloden of glitterlijm.

Stempels zelf maken

Van karton kun je ook stempels maken zo groot als een wenskaart. Dan kun je heel veel dezelfde kaarten makkelijk maken door steeds de stempel te gebruiken. Leuk voor bijvoorbeeld uitnodigingen.
Een uitleg daarvan vind je op Bedrukken (stempelen) van kaarten


KopieŽn gebruiken

De stempels voor het kaarten maken zijn vrij prijzig en daarom gaan veel mensen over op het kopiŽren van de plaatjes. Als je namelijk bij iemand de stempel eenmaal op een blad papier zet kun je deze kopiŽren en meerdere malen opnieuw gebruiken. Het spaart wel kosten, maar de stempel ziet er wel iets minder echt uit, want hij is ook niet echt natuurlijk. Maar het kan wel!

Ingezonden stempels tip

Ingezonden door: Tineke
stempels in hoezen
Ik heb mijn stempel op mikaA4 geplakt en dan in een insteekhoes gedaan. De insteelhoezen steek ik dan in een ordner of ringband. Heel overzichtelijk.

Ingezonden door: Mirjan
Randje langs kaarten
Ik heb nog een originele randversiering. Dep een stuk schuurspons op een gekleurd stempelkussentje. Haal dit dan langs de rand van een gemaakte kaart, zo krijg je een leuke rand.

Ingezonden door: Tip
Met inkt de randjes van je kaart distressen
Je kunt normale inkt gebruiken die je hebt in een doosje voor stempels en een gewoon sponsje zoals je wel zult hebben voor in je keuken (dan wel een nieuwe he) Het sponsje dep je in de inkt, zo kun je de randjes ook maken.
+ het voordeel is dat je je sponsje niet elke keer in je inkt hoeft te deppen!!

Ingezonden door: Carola
gebruik oude oogschaduw
In plaats van (dure) chalks of inkt gebruik ik restjes oogschaduw of blusher om bijv. stempels in te kleuren of mijn kaarten en scrapbooklayouts mooie (schaduw)randjes te geven. Vooral de oogschaduw met een glinstertje doen het erg mooi. Vettige oogschaduw wel daarna fixeren met fixatiefspray of haarlak en goed laten drogen.

Stuur een gratis wenskaart met stempels

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de stempels wenskaart.


 

Extra tips voor Stempels
Technieken


Algemeen