Ornare

Ornare is een vorm van sierprikken op een kaart. Je kunt het vergelijken met het prikken dat we vroeger allemaal wel op de kleuterschool hebben gedaan.
Je hebt er voor nodig een dubbele kaart en een losse kaart, een prikpatroontje, een prikpen en een prikmatje. Je neemt de losse kaart en legt hem met de achterkant naar boven op een prikmatje. Leg het patroontje erop en prik het met de prikpen in de kaart. Voordat je het patroontje eraf haalt, kijk je eerst even tegen het licht om te zien of je alle gaatjes geprikt hebt. Nu draai je het kaartje om en zie je het patroontje in relif aan de voorkant van het kaartje.

Dit kaartje plak je op de dubbele kaart. Je kunt de kaart nu verder gaan versieren naar je eigen smaak. Je kunt natuurlijk ook het patroontje direct in de dubbele kaart prikken en hem daarna verder versieren. Je krijgt dan weer een heel ander effect.
Ook kun je een deel vanaf de andere kant prikken. Je krijgt dan omhoogstaande en naar beneden gevormde putjes in de kaart die er beide anders uitzien.


Prikkunst op een wenskaart bij geboorte baby

Meer over sierprikken

Een heel leuk voorbeeld, wat je ook hierboven als plaatje ziet, wordt er gegeven op de website knutselidee.nl. Daar laten ze zien hoe je een kaart kan prikken en dan ook een soort 3D ervan kan maken met de babykleertjes. Een leuke kaart voor als er een kind geboren is.
Je vindt het knutselwerkje van deze wenskaart op de pagina Waslijn geboortekaartje

Ingezonden ornare tip

Ingezonden door: Suzanne
Oude kaarten hergebruiken.
De witte achterkant van oude kaarten kun je heel goed gebruiken voor Ornare-prikken.

Ingezonden door: Beb
prikken
Leg twee of drie kaarten op elkaar die geprikt moeten worden. Het patroon aan de goede kant er op met paperclip vastmaken en prikken.

Ingezonden door: Diana
Prikmat
Een ideale prikmat bij ornare prikken, zijn die foamkussentjes voor onder de knieen, te koop bij de bouwmarkt.
Er zit een vaste structuur in waardoor de gaatjes mooi gelijk worden, en het matje slijt niet.

Ingezonden door: Lucy
Ornare vellum
Als je een kaartje maakt van ornare vellum, zit daar in het midden al een plaatje. Leg nu, voor je begint, een blanco pergamano-vellum eronder. Je embost en prikt het kaartje en hebt gelijk een blanco copie waar je zelf een plaatje op kunt doen. En keer werk, twee keer plezier!

Stuur een gratis wenskaart met ornare

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de ornare wenskaart.


 

 

Extra tips voor Ornare
Technieken
Algemeen