Servetten

Hiervoor heb je nodig een dubbele kaart, een servet, dubbelzijdig plakfolie en een schaartje. Je pakt het servet en knipt het gedeelte dat je gebruiken wilt grof uit. Nu pel je voorzichtig de achterste laagjes van het servet, zodat je alleen de bovenste laag over houdt. De laag dus met het plaatje erop. Knip een stuk uit het dubbelzijdig plakfolie waar het stukje servet in z'n geheel op past. Haal een stukje van de beschermlaag van het plakfolie en vouw het een stukje om. Leg nu voorzichtig het stukje servet op de plakfolie en wrijf het voorzichtig vast. Maak het beschermlaagje weer een stukje los, vouw het om en wrijf weer een stukje van het servet vast. Zo ga je verder tot het hele stukje servet vast zit.

Een prachtige roos wenskaart van een servet

Nu ga je het plaatje heel precies uitknippen. Dat gaat nu heel makkelijk door het plakfolie. Je hebt als het ware een sticker gemaakt. Haal het onderste beschermlaagje eraf en plak het plaatje op de kaart. Je kunt de kaart nu verder naar eigen idee versieren.
Het mooie van de servettenkaart is nu dat het een fijn 'satijn' achtig oppervlakte krijgt wat ook erg lekker aanvoelt. En het ziet er ook heel anders uit dan met een gewoon plaatje. Als je het leuk vindt kun je met deze plaatjes ook de techniek 3D Knippen uitvoeren.

Boekjes

Wil je meer wenskaarten knutselen met servetten dan kun je ook eens kijken of je een boekje kan kopen met deze manier van kaarten maken. Bij bol.com bijvoorbeeld: Boekjes met servettentechniek


Ingezonden servetten tip

Ingezonden door: Lotte
Vastzittende dopjes
Werkt u regelmatig met b.v. servettenlijm of andere lijmsoorten en iedere keer krijgt u de dop of deksel er niet af? Doe voor het dichtdraaien een stuk huishoudfolie er tussen en het probleem is over.

Ingezonden door: Emma
3d plaatjes
Als je plaatjes voor een 3d kaart wilt, zijn servetten een goed idee. Meestal staan de plaatjes meerdere keren (4 keer) op 1 servet en heb je dus aan een paar servetten genoeg. Als je ergens bent kan en mag je vast wel een paar servetten meenemen. Je hoeft dus niet hele pakketten servetten te kopen! En met kerst gebruik je kerstservetten, met pasen paas servetten enz enz. Ik vind dit zelf heel handig.

Ingezonden door: Anneke
CD-kaart
Plak een vierkant stuk van een servet op de cd als een ruit, plak dan in het midden een 3D plaatje. Als je de kleur rood daarvoor gebruikt krijg je een warm effect.

Ingezonden door: S. vd Graaf
Servetten in 3D
Je kan heel mooie kaarten maken in 3D met servetten. Voor je de servetten gaat gebruiken moet je ze dan eerst even verstevigen door ze op papier te plakken. Daarna kun je ze gewoon uitknippen.

Stuur een gratis wenskaart met servetten

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de servetten wenskaart.


 

Extra tips voor Servetten
Technieken
Algemeen