Silhouetten snijden

Een silhouetten kaart doet het erg mooi met een mooie contrast achtergrondkleur omdat je alleen de contouren van een figuur te zien krijgt.
De kaart bestaat uit een dubbele kaart met inlegvel. De buitenkant van de kaart is gedeeltelijk uitgesneden zodat er een patroon in ontstaat. Gebruik wel een scherp mesje voor de vormen zodat de snijlijnen mooi strak blijven.
Leg eerst het patroon op de kaart en zet het vast met wat schilderstape. Je kan de mal ook eerst overtekenen want dat werkt wel wat makkelijk met snijden, maar je maakt eerder een uitschieter.
Snijd de hele mal netjes uit en als dat gedaan is kun je de mal verwijderen en er een mooie achtergrond kleur achterplakken.
Je kan ook nog de randje en/of hoekjes met een pons uitponsen om iets meer versiering te krijgen, maar dit hangt erg af van het patroon dat je gebruikt. Doe niet te veel want dit soort kaarten horen een beetje sober en ingetogen te zijn.

Hibiscus bloemen wenskaart


Wenskaart met uitgesneden lettters aan de zijkant

Stuur een gratis wenskaart met silhouettesnijden

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de silhouettesnijden wenskaart.


 

 

Extra tips voor Silhouetten snijden
Wenskaarten e-book
Gratis e-book wenskaarten maken als je lid wordt van de eveneens gratis nieuwsbrief.
Anneke's kaartenwinkel voor knipvellen en andere kaartenmaakspullen.

Technieken
Algemeen