Vormkaart

Vormkaarten zijn wenskaarten die niet gewoon rechthoekig zijn maar die al een bepaalde vorm van zichzelf hebben. Het is dus een kaart in de vorm van een. . . kerstboom, theekop, hekje, auto, huis enz.
Deze kaarten worden dan meestal wel met een andere techniek verder afgemaakt.
Op bijv een huis kun je een pot verf in 3D neerzetten en je hebt een leuke kaart om iemand met een nieuwe woning te feliciteren. Maar zoals op de voorbeelden te zien is kan een gieter met bloemen of een hek met zingende sneeuwpoppen ook.

Hekjes vormkaart met zingende sneeuwmannen in 3D

Vormkaarten zijn kant en klaar te koop ( zie bijv vormkaarten sets ) maar ook niet heel moeilijk om zelf te maken. Je moet alleen wel een patroon hebben. Een patroon kun je krijgen door eerst zelf een kaart te kopen, maar je kunt ze zelf ook tekenen op de juiste grootte (of via internet zoeken en uitprinten) en dan uit karton knippen zodat je deze vaker kunt gebruiken om over te nemen op de kaart. Neem het patroon over op de kaart en zorg dat de kant waar de vouwlijn komt tegen de rand van de kaart zit. Dan het figuur uitknippen en je hebt een prachtige vormkaart.
Voor ideeŽn van vormkaarten kun je dus ook kijken bij vormkaarten sets


Een gieter vormkaart met 3D werkje erop

Stuur een gratis wenskaart met vormkaart

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de vormkaart wenskaart.


 

 

Extra tips voor Vormkaart
Technieken


Algemeen