CD borduren

Een heel leuk effect geeft het wanneer je een patroontje op een CD borduurt.
Nu kun je zo'n borduurpatroontje in de CD gaan boren met behulp van allerlei dure apparatuur en je kunt nu zelfs voorgeboorde CD's kopen in de hobbywinkels. Maar het kan ook anders en met een niet al te uitgebreid patroon is dit heel goed te doen. Je gaat als volgt te werk en dan het liefst buiten of in een geventileerde ruimte.
Je neemt een CD en die leg je op een niet al te harde ondergrond. Vervolgens steek je een kaars aan en zet je deze op een niet brandbare ondergrond, zoals bijvoorbeeld een bord of zoiets.

Voorbeeld CD met geborduurde bloemen

Je neemt een naald, zo dik als je maar wilt en die steek je in een kurk of in een stukje gum of zo. Vervolgens pak je een borduurpatroontje van bijvoorbeeld een randje en je zet dit even vast op de CD. Nu neem je de naald, hou die vast aan de kurk of het stukje gum en houd hem met de punt eventjes in de vlam van de kaars tot hij goed gloeit. Dan prik je met de naald door het patroontje heen het gaatje in de CD. Op deze manier ga je nu alle gaatjes in de CD maken en als dat klaar is kijk je even tegen het licht of je alle gaatjes van het patroontje wel in de CD geprikt hebt.
Als dat het geval is dan kun je het patroontje weer van de CD afhalen en kun je de CD gaan borduren volgens het patroon.


Als je hiermee klaar bent dan kun je de CD verder gaan versieren hoe je het maar wilt en plak je hem op een kaart.

Ingezonden cdborduren tip

Ingezonden door: Irene
Boren van cd's
Boor met het kleinste boortje een figuur in de cd en je kunt hem nu ook borduren.
Werk ook eens met kraaltjes, dit geeft een mooi effect!

Stuur een gratis wenskaart met cdborduren

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de cdborduren wenskaart.


 

 

Extra tips voor CD borduren
Technieken
Algemeen