Contourstickers

Met Contourstickers kunnen ook wenskaarten gemaakt worden. Ook kunnen ze gebruikt worden om een extra accentje aan een kaart te geven. Maar juist op zichzelf zijn ze heel geschikt om een kaart mee te maken.
Je kunt bijv. een dubbele kaart nemen in een bepaalde kleur. Dan neem je een stuk karton in een donkerder tint van dezelfde kleur en daar plak je een contoursticker op. Vervolgens knip je de sticker uit en eventuele stukjes in het midden snijd je uit. Dan plak je de sticker met 3D tape op de dubbele kaart. Ook kun je een contoursticker direct op een dubbele kaart plakken en dan gedeeltes wegsnijden. Als je nu de kaart langs de contouren van de sticker wegsnijdt krijg je een soort richelieu effect (kantachtig)

Voorbeelden van contourstickers voor wenskaarten Ook is het mogelijk te stickers op te plakken en in te kleuren. Hiermee krijg je mooie effecten op de kaarten.


Contourstickers zijn stickers waarbij de vorm van de sticker is uitgesneden en alleen de randen van de afbeelding vastzitten aan de achtergrond. Hieronder vind je de stappen om contourstickers te maken voor wenskaarten:

Benodigdheden:
Wit stickerpapier
Schaar of snijmachine
Liniaal
Potlood
Zwarte fineliner
Kleurpotloden of stiften

Stappen:
Teken het ontwerp voor de contoursticker op een vel papier. Dit kan bijvoorbeeld een hart, bloem of een afbeelding zijn die bij het thema van de wenskaart past.
Leg het vel papier met het ontwerp op het witte stickerpapier en trek de buitenranden van het ontwerp over met de zwarte fineliner. Zorg ervoor dat je de fineliner stevig tegen het papier drukt, zodat de lijnen goed doordrukken op het stickerpapier.
Knip het ontwerp uit met een schaar of snijmachine.
Kleur de contoursticker in met kleurpotloden of stiften. Je kunt ook andere decoraties toevoegen, zoals glitter of stickers.
Laat de contoursticker drogen en plak deze op de wenskaart.
Met contourstickers kun je je wenskaarten personaliseren en extra speciaal maken. Gebruik deze techniek om contourstickers te maken voor elke gelegenheid, van verjaardagen tot bruiloften en meer. Veel plezier met het maken van je eigen contourstickers voor wenskaarten!

Ingezonden contourstickers tip

Ingezonden door: Andrea
Stickers kleuren
Heb je een stickerrandje in een andere kleur nodig dan je in huis hebt? Neem dan een CDmarker in de juiste kleur en kleur daar de sticker mee als hij nog op het vel zit. Laat een kwartier drogen en je hebt een sticker in een andere kleur.

Stuur een gratis wenskaart met contourstickers

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de contourstickers wenskaart.


 

 

Extra tips voor Contourstickers
Anneke's Wenskaartenwinkel
Op Anneke's wenskaartenwinkel worden zelfgemaakte wenskaarten te koop aangeboden. Tevens is er een sectie met artikelen voor het zelf maken van wenskaarten, zoals knipvellen, vormkaarten en stickers.

Technieken
Algemeen