Wenskaarten tentoonstellen

Als je een mooie kaart gekregen hebt, of meerdere, dan wil je deze natuurlijk niet meteen in een la stoppen of nog erger weggooien. Je wilt hem een tijdje tentoonstellen zodat je hem zelf goed kan zien en anderen in het gezin ook.
Dat laten zien van wenskaarten kan op verschillende manieren en misschien zit er wel een manier bij die je erg aanspreekt.

Aan de deur of muur

Een simpele manier is om de kaarten simpel aan een deur of op de muur te bevestigen. Ze hangen dan netjes bij elkaar, bijvoorbeeld alle wenskaarten die je op je verjaardag gekregen hebt. Dit ophangen kun je doen met punaises (je krijgt wel gaatjes!) of met plakband. Ook dubbelzijdig plakband is mooi want dan zie je aan de voorkant er helemaal niets van.
In de kamer willen veel mensen geen ruimte maken voor wenskaarten maar je kunt ook de muur in het toilet gebruiken of de binnenkant van de deur! Alle tijd om eens rustig naar de kaarten te kijken en/of nog eens wat te lezen.

Een prikbord

Ook een prikbord is om de kaarten te laten zien en dat is meestal ook aan de muur. Alleen zijn prikkers dan niet zo erg want de gaatjes komen niet in de muur maar alleen op het prikbord en je kan de nieuwste kaarten steeds weer op de plek van een oudere kaart hangen die dan weg gaat.

Een mooie fijne dag wenskaart

Magneetbord

Ook een magneetbord is zoiets en dan kun je ze met leuke magneetjes ophangen. Als je geen magneetbord hebt maar wel een ander metalen object, bijvoorbeeld een koelkast, dan kun je ze ook daar met magneetjes op bevestigen. Zeker met een open keuken is een koelkast helemaal geen slecht idee.

Kaartenstandaard

Er zijn ook speciale kaartenstandaards die je kan gebruiken. Er zijn er die voor 1 kaart geschikt zijn maar er zijn er ook waar je er meerdere op kwijt kunt. Dan kunnen de kaarten op een kastje of op tafel staan.
Eventueel zou je zo'n kaartenstandaard ook zelf kunnen maken. Kijk mar eens bij kaartenstandaard maken

Mobile

Er zijn ook kaartenhangers te koop welke je bijvoorbeeld aan het plafond kunt hangen. Er zitten dan allemaal knijpertjes aan waar je de kaarten aan kunt ophangen. Het enige nadeel is dat je ze wel een beetje moet verdelen om het geheel een beetje in balans te kunnen laten hangen. Een ander nadeel is dat ook de achterkant soms naar voren hangt en die is soms niet zo mooi om te zien.
Een string met knijpertjes is dan handiger. Die kun je aan de muur hangen als een slinger en aan ieder knijpertje een kaart hangen. Vooral rond kersttijd zie je deze veel in de winkel liggen.


Plakboek

Na het tentoonstellen in de ruimte wil je ze misschien nog helemaal niet weggooien. Dan is het leuk om ze in een plakboek te plakken. Netjes op datum volgorde en eventueel met de reden van het ontvangen erbij. Je kan dan zelfs jaren later nog eens kijken wat je allemaal ontvangen hebt.

Hergebruik

Wil je ze later toch wegdoen dan kun je in plaats van weggooien de kaarten weer hergebruiken. Kijk hiervoor bij Hergebruik op deze website.

Ander gebruik

Je kunt de kaarten ook nog anders gebruiken. Bijvoorbeeld door er dozen mee te beplakken waarin je weer andere spullen kunt bewaren. Heel leuk om te doen met kinderkaarten voor op de kinderkamer.
Ook een soort vliegengordijn of speciaal mobile kun je maken. Kijk maar bij spel van de wind

Dit waren de opties die allemaal mogelijk zijn om wenskaarten te laten zien. Dus doe er iets mee want weggooien is in heel veel gevallen toch zonde van de mooie wenskaart!

Extra tips voor Wenskaarten tentoonstellen
Technieken
Algemeen