Theezakjes

Bij deze techniek vouw je allemaal elementjes van theezakjes, die je na afloop op elkaar plakt volgens een patroontje. Vervolgens plak je het op de kaart. Je hebt er theezakjes voor nodig, snijmalletjes, een metalen liniaal, hobbylijm, een snijmat en een mesje. Je kunt de theezakjes vouwen zoals bij Origami, maar je kunt ook de plaatjes uit de zakjes knippen en op een leuke manier op een kaart plakken. Voor het vouwen begin je met het theezakje uit te snijden op het formaat dat je nodig hebt. Leg hiervoor een snijmalletje op het zakje en snij hierlangs het zakje uit. Snij op deze manier de hoeveelheid zakjes die je nodig hebt voor je vouwseltje.

Dan ga je het papiertje volgens het patroontje vouwen en dit doe je heel precies. Dit is belangrijk om een mooi resultaat te krijgen. Nadat je alle papiertjes gevouwen hebt, ga je ze, ook weer volgens het patroon, op elkaar plakken. Gebruik hiervoor een satéprikker die je steeds even in de hobbylijm doopt. Strijk het druppeltje lijm voorzichtig uit over het gevouwen elementje en plak het op z'n plaats. Zo ga je door tot het hele figuurtje klaar is. Dan kun je het in z'n geheel op de kaart plakken en de kaart verder versieren naar eigen idee.


Schoep vorm gemaakt van theezakjes op een kaart

Filmpjes met theezakjes

Bekijk ook even de filmpjes Kaarten van gevouwen theezakjes
en Bloem van theezakjes vouwen

Uitleg theezakjes vouwen

Het vouwen van een uitspringende bloem van theezakjes wordt uitgelegd op de website knutselidee.nl op de pagina Bloem van theezakjes

Ingezonden theezakjes tip

Ingezonden door: Marja v Rijssel
Theezakjes vouwen
Zorg dat je theezakjes allemaal op dezelfde manier knipt en daarna vouwt zodat de eindresultaten ook in vorm en kleur precies hetzelfde worden. Anders wordt je eindpatroon niet zo mooi als zou moeten.

Ingezonden door: Lenie Pieters
Vierkantjes van theezakjes
Als je veel met theezakjes werkt,kan een diaraampje goed helpen om allemaal dezelfde vierkantjes te snijden (binnen en buiten kant).

Stuur een gratis wenskaart met theezakjes

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de theezakjes wenskaart.


 

 

Extra tips voor Theezakjes
Wenskaarten e-book
Gratis e-book wenskaarten maken als je lid wordt van de eveneens gratis nieuwsbrief.
Anneke's kaartenwinkel voor knipvellen en andere kaartenmaakspullen.

Technieken
Algemeen