Vlechten

Een vlechtkaart is echt niet moeilijk om te maken, het is uiteindelijk niet meer dan wat strookjes karton in een soort weefpatroontje op een kaart verwerken. Het beste kun je werken met een dubbele kaart en een losse kaart die je daar op plakt. In die losse kaart ga je eerst een passe-partout snijden in de vorm die je wilt. Het leukste effect krijg je wanneer je ook in de dubbele kaart dit zelfde passe-partout snijd, op dezelfde plek als in de losse kaart. Die kun je daarvoor even als malletje gebruiken. Vervolgens snijd je strookjes papier van ong. een halve cm. breed uit een restje karton. Je draait de losse kaart met de achterkant naar boven en je legt hem voor je op het werkblad. Dan neem je de strookjes die je gesneden hebt en je bevestigd er een paar in horizontale richting over het passe-partout heen. Je kunt de strookjes met lijm op de kaart plakken.

Vlechten op de achtergrond bij een opkikkerkaart Dan neem je weer een paar strookjes en die bevestig je in verticale richting over het passe-partout, waarbij je de strookjes met een op-en-neer gaande beweging door de horizontale strookjes heen "weeft". Ook die plak je weer vast op de kaart. Als je een leuk patroontje hebt gemaakt van strookjes dan plak je daar vervolgens bijv. een stukje angelwire overheen. Als je nu de losse kaart omdraait, met de goede kant naar je toe dan zie je een heel leuk geheel van strookjes karton en angelwire achter het passe-partout. Vervolgens ga je de losse kaart met behulp van wat dubbelzijdig tape op de dubbele kaart plakken en wel zodanig dat de passe-partouts over elkaar heen vallen.
Andere manieren om met vlechten te werken zijn er natuurlijk ook.

Echte vlecht van lint

Sommige maken een echte vlecht met drie stroken lint en plakken deze vlechtstrook op een kaart. Al dan niet in een passe-partout. Dit geeft ook een heel erg mooi effect. Zie de foto.


Gevlecht lint aan de zijkant.

Ingezonden vlechten tip

Ingezonden door: Anneke
Achtergrond
Vind je je achtergrond van je nieuwe kaart zo saai? Vlecht dan met twee soorten kleurpapier een ruit, dat staat n.l. heel erg leuk als achtergrond!

Stuur een gratis wenskaart met vlechten

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de vlechten wenskaart.


 

Extra tips voor Vlechten
Technieken


Algemeen