Voorbeeldkaart encaustic art

Encaustic art

Encaustic art is het maken van wenskaarten met was. Het wordt ook wel een wasschildering genoemd.
Het maken van encaustic art wenskaarten vereist wel een aantal nieuwe materialen. Zo heb je speciaal papier nodig waar de was mooi op uitloopt, je hebt natuurlijk was nodig in verschillende kleuren en minimaal een kleine strijkbout voor de warmte om de was te smelten. Met een soldeerbout kun je gerichter warmte toevoegen en tekenen. En met een föhn maak je een hele kaart warm.

Encaustic art is dus eigenlijk schilderen met bijenwas. Vooral abstracte tekeningen zijn voor beginners heel mooi om te maken en later kun je steeds gedetailleerder gaan werken. Je weet van tevoren nooit precies hoe de kaart eruit komt te zien. En twee dezelfde kaarten maken is eigenlijk onmogelijk omdat de was altijd wel weer andere vormen laat zien bij het verwarmen.
Je warmt de was op aan een warmtebron, een strijkijzer bijvoorbeeld en druk de vloeibare was dan op het speciale papier. Als je dan licht beweegt dan krijg je een bepaald patroon op de kaart. En dat kun je dan met verschillende kleuren herhalen zodat je een bepaalde tekening krijgt.
Wil je beginnen kijk dan eens voor een Encaustic basisset

En iets wat op een bloem lijkt met encaustic art

Het grootste probleem is natuurlijk dat als de warmte opnieuw bij een bestaand stukje komt ook deze was weer gaat smelten. Maar dat is dan ook weer de charme van zo'n wenskaart.
Soms zal een kaart iets minder lukken dan de andere maar ze zullen toch altijd iets oproepen omdat je er van alles in kan zien. En iedereen ziet weer andere dingen. Tenzij je natuurlijk iets maakt wat niet abstract is.
Het lijkt wel toveren als je er mee aan het werkt bent.


Een boom en hooibergen

Stuur een gratis wenskaart met encausticart

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de encausticart wenskaart.


 

Extra tips voor Encaustic art
Technieken
Algemeen