Spirelli

Om een spirellikaart te maken zijn er pakketjes in de handel, waar alles in zit wat je nodig hebt. Maar je kunt zon kaart ook heel makkelijk zelf maken zonder zon pakketje. Je gebruikt dan gewoon een kartelschaar. Je tekent een cirkel of ovaal, of wat voor vorm je maar wilt, op karton. Knip het uit met een kartelschaar, waarbij je ervoor zorgt dat je met de karteltjes van de schaar steeds precies op het potloodlijntje knipt. Op die manier kom je altijd netjes uit met je vorm. Als je de vorm hebt uitgeknipt, ga je hem omwikkelen met garen. Gebruik daar goedkoop garen voor dat je bijvoorbeeld wel eens in de aanbieding kunt vinden bij verschillende winkels, want je gebruik een behoorlijke hoeveelheid garen.

Spirelli vorm om op wenskaart te plakken Het zou zonde zijn om er dan van dat dure metallicgaren voor te gebruiken. Je gaat de vorm dus omwikkelen met het garen, dat je eerst aan de achterkant even vastzet met een stukje plakband. Nu haal je de draad naar voren door twee kartels door en dan sla je een aantal kartels over (zoveel als je zelf wilt) en laat de draad weer achterlangs lopen. Nu zorg je ervoor dat je uitkomt vr het eerste karteltje en daar laat je de draad weer naar voren komen. Nu trek je de draad naar het karteltje n degene die je al gedaan hebt en trekt de draad weer naar achteren toe.


Zo ga je door tot je alle karteltjes gehad hebt en weer bij het eerste karteltje uitkomt. Dan zet je de draad weer vast aan de achterkant. Nu kun je de spirelli op een kaart plakken in een bijpassende kleur en de kaart dan verder nog naar je eigen smaak versieren.

Ingezonden spirelli tip

Ingezonden door: Ada
Spirelli wieltjes/kaarten maken
Spirelli wieltjes kun je ook maken met een spirograaf. Teken met de spirograaf je rondje, ovaaltje en knip het uit. Zorg er wel voor dat je een model neemt waar de inkeping diep genoeg is voor je draad.

Ingezonden door: Wim
Spirelli kaarten maken
Spirelli kaarten zijn vaak erg duur. Maar het kan ook goedkoper! Teken een mooi rondje (met een passer, bijv.) of een ovaal en knip die heel erg netjes uit met een kartelschaar. Nu kun je hem prima voor spirelli gebruiken.

Stuur een gratis wenskaart met spirelli

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de spirelli wenskaart.


 

 

Extra tips voor Spirelli
Technieken
Algemeen