Top 10 reden om wenskaarten te versturen

Het is voor een ontvanger van een kaartje altijd een grote verrassing wie er aan hem of haar gedacht heeft. Alleen dat al is een grote reden om een wenskaart te sturen. Maar er zijn natuurlijk allerlei andere redenen die u kunt bedenken om een kaart te sturen. Hieronder ziet u de top 10!

Nummer 1 - Iemand is ziek

Een beterschapskaart sturen doet altijd goed. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat men eerder beter wordt als er een leuke kaart bij de post zit. En dat zou best eens waar kunnen zijn.

Nummer 2 - Iemand is geslaagd

Dat is ook zeker een reden om een mooie wenskaart te sturen. Of iemand nu geslaagd is voor zijn rijbewijs of voor een school of studie, een wenskaart is dan zeker op zijn plaats. Ook voor kinderen is zo'n echte wenskaart erg leuk als ze bijvoorbeeld geslaagd zijn voor het verkeersexamen of het zwemdiploma.

Leuk bostafereel

Nummer 3 - Geboorte

Als er in de familie een kind geboren is dan is dat zeker ook goed voor een wenskaart. Naar de ouders vanzelfsprekend maar ook naar opa's en oma's kan een kaartje gestuurd worden en ook eventueel naar mensen die nu voor het eerst tante of oom zijn geworden.

Nummer 4 - Vut of pensioen

Als iemand met de vut gaat of met pensioen dan is een kaart ook zeker van toepassing. Wens ze een mooi leven toe na al die jaren hard werken.

Nummer 5 - Een jarige

Als er iemand jarig is dan ga je misschien wel op visite met een klein cadeautje maar kun je er niet bij zijn dan is een kaartje toch zeker op zijn plaats. Een felicitatie met een echte kaart is toch veel leuker dan via een watch-appje of op Facebook! En viert iemand zijn verjaardag in het weekend en is ze op woensdag jarig dan doe je gewoon op woensdag een kaartje als extraatje!

Nummer 6 - Uitnodiging

Een kaart sturen om iemand uit te nodigen voor het een of het ander. Zelfs voor gewoon een ochtendje een bakkie koffie samen drinken maar ook voor een uitje zoals naar de bioscoop. Altijd leuk om te krijgen vooral omdat er hiermee ook nog eens iets later te gebeuren staat.

Nummer 7 - Goedmakertje

Je bent een keer een afspraak vergeten of je hebt iets per ongeluk stuk gemaakt. Dan heb je waarschijnlijk al meteen verteld dat het je spijt maar als je dan ook een mooie handgeschreven wenskaart stuurt met nogmaals de verontschuldigingen dan is dat helemaal geweldig.


Nummer 8 - Kerstkaarten

Kerstkaarten staat ook zeker in de top 10 lijst. De kerstkaarten en kaarten om een gelukkig nieuwjaar te wensen worden dan ook vaak verstuurd. Het is jammer dat postzegels zo duur worden maar nu Sandd het veel goedkoper gaat doen is dat een mooie gelegenheid om er toch mee door te gaan. Sandd bezorgt alleen op dinsdag en vrijdag maar dat maakt voor kerstkaarten helemaal niets uit.
Kerstkaarten met eigen foto is ook leuk. Zeker als je er wat meer moet maken! Dit kan onder andere bij AH fotokaarten en/of Greetz kerst fotokaarten en/of Myphotofun

Nummer 9 - Voor een spannend iets

Om iemand een hart onder de riem te steken. Bijvoorbeeld als er voor iemand iets spannends te gebeuren staat. Dat kan iets op het werk zijn maar ook bijvoorbeeld een onderzoek in een ziekenhuis of de week dat de uitslag van het onderzoek moet binnenkomen

Nummer 10 - Zomaar

Een zomaar kaartje wordt ook veel gestuurd. Bijvoorbeeld mensen die wat eenzaam zijn en eens in de paar maanden wel een kaart verdienen. Of misschien zelfs wel wat vaker. Een kleine moeite toch? Zeker eens aan denken.

Dus stuur een kaartje

En er zijn nog meer redenen om een kaartje te sturen. Zoals daar zijn een verhuizing naar een nieuwe woning, Valentijnsdag, Vader- en moederdag, Pasen, denk aan je of mis je, vakantiekaartje, succes voor iets, bij zwangerschap, sterkte en medeleven en als laatste een trouwdag of jubileum. En iedereen zal er blij mee zijn.

En als je even geen echte kaart wilt sturen en iemand toch direct even wat wil laten weten, stuur dan een e-kaartje. Dan kunnen ze er via de mail van genieten op een website. Dat kun je bijvoorbeeld doen op de website gratis e-kaart versturen
Op dezelfde website echte kaart via web direct versturen

Extra tips voor Top 10 reden om wenskaarten te versturen
Technieken
Algemeen