Origami

Origami is Japans papiervouwen en de techniek is al heel oud. Voor deze techniek heb je Origamipapier nodig. Dit is in veel formaten, kleuren en kwaliteiten in de hobbywinkel te koop. Er zijn veel leuke boekjes waar leuke patroontjes in staan en ook op internet kun je diverse voorbeelden vinden om te vouwen, zowel voor beginners als voor gevorderden. Eigenlijk valt er niet veel aan uit te leggen want het is gewoon een kwestie van de papiertjes vouwen volgens aanwijzingen in het patroontje, en dat is steeds weer anders.

Bloemen vouwen voor op een kaart Het grote geheim voor mooie Origami wenskaarten is: heel secuur vouwen! Dan krijg je het mooiste resultaat. Om het vouwen te oefenen kun je goedkope vouwblaadjes gebruiken maar voor het echte werk kun je het beste origineel Origamipapier gebruiken. Dat geeft een mooie scherpe vouw. De gevouwen figuurtjes bevestig je met hobbylijm op de kaart, die je dan verder kunt versieren naar je eigen idee.


Poesjes vouwen met origami

Meer over Origami

Een simpel voorbeeld wordt er gegeven op de website knutselidee.nl. Daar laten ze zien hoe je een poesje kan vouwen en er een wenskaart van kan maken. Je vindt het werkje op de pagina Poesje op een wenskaart

Als je verliefd wordt op origami kun je ook andere dingen dan wenskaarten ermee maken. Kijk maar eens voor meer origami op bol.com

Ingezonden origami tip

Ingezonden door: Ine Versteegt
Gebruik kadopapier
Kadopapier is ook heel erg geschikt om mee te origamivouwen, met name het kerstpapier. Je kunt in combinatie met origamipapier de mooiste patchworkkaarten maken. Misschien heb je er wat aan.

Extra tips voor Origami
Technieken


Algemeen