Schudkaart

Een schudkaart is een kaart waar een gesloten venster in zit met schudmateriaal erin. Je kunt het een beetje vergelijken met een sneeuwhuisje, maar dan zonder het water. Je hebt een dubbele kaart nodig en een losse bovenkaart, 3D tape, dubbelzijdig plakband, micavel, een mooi plaatje voor op de achtergrond en schudmateriaal zoals vogelvoer, taartkorrels, rijst, kraaltjes enz. Snij in de losse kaart een passe-partout die ietsje kleiner is dan het plaatje. Leg de losse kaart op de dubbele kaart en trek het passe-partout dunnetjes met potlood na op de dubbele kaart. Dit is de plaats waar je plaatje moet komen.

Rammelaar wenskaart met schudmateriaal Knip nu uit het micavel een stuk dat iets groter is dan het passe-partout. Plak dit vast achter het passe-partout met dun dubbelzijdig plakband. Plak het plaatje op z'n plaats op de dubbele kaart. Leg de losse kaart met het mica met de achterkant naar boven op de tafel en plak 3d tape rondom het passe-partout. Iets van de rand af plakken. Plak langs de buitenrand van de losse kaart dubbelzijdig plakband en haal van zowel het plakband als de tape de beschermlaagjes af. Leg het schudmateriaal op het plaatje, een beetje op een hoopje in het midden.


Gebruik niet te veel want anders zie je niets meer van het plaatje. Neem nu de losse kaart en plak die voorzichtig en secuur op z'n plaats op de kaart. Druk alle randjes rondom goed aan. Nu kun je de kaart verder gaan versieren naar eigen idee en als je de kaart beweegt dan schudt het materiaal in het midden. Heel toepasselijk is bijv een rammelaar op een kaart omdat een rammelaar geluid maakt als je hem gebruikt en de kraaltjes hoor je ook in de schudkaart!

Ingezonden schudkaart tip

Ingezonden door: Suzanne
Plakken van schudmateriaal voorkomen.
Wrijf de binnenkant van de plakrand in schudkaarten in met wat talkpoeder met een wattenstaafje. Dan plakt het schudmateriaal niet meer aan de randen.

Stuur een gratis wenskaart met schudkaart

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de schudkaart wenskaart.


 

 

Extra tips voor Schudkaart
Technieken
Algemeen