Diorama

Dioramakaarten zijn een soort doorkijkkaarten. Je kan de plaatjes van alle kanten bekijken en de knipvellen zijn dan ook zo gemaakt dat je van verschillende plaatjes een voor en een achterkant hebt.
Voor een dioramakaart kun je kant en klare vormkaarten kopen die al voorgesneden zijn. Je hoeft ze dan alleen nog in elkaar te zetten en de bijbehorende plaatjes van het knipvel erop te plakken en klaar ben je. Maar de kaarten zijn ook heel makkelijk zelf te maken en het voordeel hiervan is dat je je eigen kleurencombinaties kunt maken en je kunt ook zelf bepalen wat voor passepartout je wilt gebruiken.
De meest simpele vormkaart om te gebruiken is een simpele passe-partout kaart. Door het gat in de kaart kunnen plaatjes naar binnen kijken en aan de binnenkant van de kaart zie je hetzelfde plaatje van de andere kant.

Maar je hebt ook wat ingewikkelde kaarten die na even bestuderen ook makkelijk te maken zijn. Je moet even het plaatje bekijken dat je als achtergrond wilt gebruiken om te bepalen welke vorm het passe-partout het beste kan krijgen.
Als je zo'n kaart gaat maken moet je wel altijd goed opletten waar je de plaatjes gaat vastmaken. Als je plaatjes hebt die van twee kanten te zien zijn dan moeten ze wel op elkaar geplakt worden met een stukje kaart ertussen. Meestal zitten er op het knipvel ook veel extra plaatjes waarmee je de kaart verder kunt aankleden en er een leuk driedimensionaal werkje van kan maken.


Een verjaardagsfeest in diorama kaart

Meer over diorama kaarten

Bekijk ook even het filmpje Diorama card (engels) welke ook een vorm van doorkijkkaart laat zien.

Stuur een gratis wenskaart met diorama

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de diorama wenskaart.


 

Extra tips voor Diorama
Technieken
Algemeen