Galerijkaart

Dit is een kaart, die als hij dicht is, een gewoon formaat heeft, maar dan in de breedte gevouwen. Neem een vel karton op A4 formaat en snijd dit in de lengte doormidden. Je hebt dan twee stukken karton van ongeveer 29,0 x 10,5 cm.
Het ene stuk vouw je precies in het midden dubbel. Het andere stuk gebruik je later om de kleinere kaartjes mee te maken die er op komen te zitten. Dan snij je van een bijpassende kleur karton een reep van 29,5 X 4 cm. Ook dit stuk vouw je in het midden dubbel. Daarna vouw je de linker- en de rechterkant van dit stuk karton naar het midden. De middenvouw is een bergvouw (je vouwt naar achteren toe) en de andere twee zijn dalvouwen (je vouwt naar voren toe)

Een speciale popup kaart De twee buitenkanten van de strook (4 X 7,5 cm) plak je links en rechts vast op de kaart. Als je dan de kaart dichtvouwt, dan komt de middenvouw van de strook naar voren, net als bij een pop-up kaart. Dan snij je vier vierkantjes of rechthoekjes of andere vormen, die je er op kunt plakken en nogmaals vier dezelfde vormen die wat kleiner zijn, dat ziet er wat leuker uit. Het zijn dan net schilderijlijstjes. Verder kun je de kaart versieren naar je eigen smaak.
Vergeet ook de voorkant van de kaart niet, die je ziet wanneer de kaart dicht is. Maak daar ook een leuke versiering op dan is het niet meer zo kaal.


Stuur een gratis wenskaart met galerijkaart

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de galerijkaart wenskaart.


 

Extra tips voor Galerijkaart
Technieken
Algemeen