Passe-partout snijden

Bij het passe-partoutsnijden maak je een open gedeelte in de kaart. Daarachter kun je dan een leuke afbeelding plakken of papier in een bijpassende kleur. Een passe-partout kan allerlei vormen hebben. Vierkant, rechthoek, ovaal, cirkel, ster enz.
Er zijn verschillende boekjes te koop waarin voorbeelden staan die je kunt gebruiken voor een kaart maar een simpel modelletje als een cirkel of een vierkant kun je makkelijk zelf ontwerpen.

Roos achter een pass-partout figuur Teken de vorm die je wilt hebben eerst op een restje karton, of gebruik er mica voor. Snij het patroon uit en gebruik het als mal om het passe-partout op de kaart te tekenen. Leg hiervoor de mal aan de binnenkant van de kaart en neem de vorm over. Snij vervolgens de vorm uit de kaart.
Nu kun je de kaart verder naar je eigen smaak afwerken.

Irisvouwen

Dit soort kaarten kan ook heel erg goed gebruikt worden voor het Irisvouwen . En andersom kun je kaarten die speciaal voor irisvouwen zijn natuurlijk als passe-partout kaart gebruiken.


Meerdere gaten als pass-partout kaart kan ook.

Stuur een gratis wenskaart met passepartout

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de passepartout wenskaart.


 

 

Extra tips voor Passe-partout snijden
Wenskaarten e-book
Gratis e-book wenskaarten maken als je lid wordt van de eveneens gratis nieuwsbrief.
Anneke's kaartenwinkel voor knipvellen en andere kaartenmaakspullen.

Technieken
Algemeen