Inpakpapier op wenskaarten

Wenskaarten maken met inpakpapier is ook een manier en je kunt er verschillende kanten mee op. Ten eerste wordt inpakpapier gedrukt met een herhaling erop. Dus heb je een flink stuk met mooie plaatjes dan komen deze plaatjes steeds terug en kun je ze gebruiken met 3D Knippen en daarbij moet je dan alleen zelf bepalen welke delen je wegknipt voor de volgende laag.

Een andere manier is om het cadeaupapier als achtergrond te gebruiken. Staan er namelijk geen grote figuren op maar bijvoorbeeld allerlei randen, strepen, cirkels of andere kleine figuren dan kun je op de grootte van de kaart een achtergrond gebruiken.
Dat kan heel mooi zijn en verder kun je dan nog andere technieken gebruiken om de wenskaart af te maken.

En je kan het papier ook heel goed gebruiken voor Irisvouwen omdat inpakpapier meestal lekker dun is en dat is voor irisvouwen wel handig.

Twee soorten inpakpapier Ook kun je dit soort papier goed gebruiken om moza´ekkaarten te maken. Je kunt de verschillende kleuren uitknippen maar ook uitscheuren. Er komen dan mooie witte randjes aan het papier waardoor je mozaiekwerk er nog mooier uit komt te zien. De verschillende kleuren kunnen een figuur vormen of gewoon iets abstracts zijn.


Ingezonden inpakpapier tip

Ingezonden door: Berbera
Goedkope afbeeldingen voor 3-D
Kijk eens wat vaker bij inpak- en cadeaupapier naar leuke afbeeldingen voor 3D knippen. Evt opplakken op karton om extra te verstevigen.

Ingezonden door: margriet
stof en mallen en enveloppen en irisvouwen
Durf eens buiten het boekje te denken, in Duitsland bekend als "zweckentfremden", het gebruiken van een voorwerp voor iets heel anders dan het voor bedoeld was. Action heeft tegenwoordig vierkante enveloppen te koop in de grotere vestigingen. Verder kocht ik 8 stalen mallen, vierkant, driehoek en rond, voor 1 euro bij de Maxx, die hebben ook snijmessen en linten en kraaltjes e.d., spul dat je er niet direct verwacht. Stof voor kaarten maken is duur, maar soms hangt/ligt er in de kringloop een bloesje of overhemd met leuke opdruk van voorwerpen voor mannen/vrouwen om kaarten te maken, meestal niet duurder dan 1,50 en de hele kaartenclub kan mee profiteren, of kussenslopen, kinderlakentjes of zakdoeken. Kortom, goedkope zaken hebben ook veel voor kaartenmaaksters, het hoeft niet altijd duur te zijn. Inpakpapier voor bloemen of cadeautjes geeft via ongekreukelde stukken veel materiaal voor irisvouwen.

Stuur een gratis wenskaart met inpakpapier

Je kunt een gratis e-kaart versturen via de ecards website. Klik op 'Verstuur nu gratis als e-kaart' en vul op de website de gegevens in en de kaart zal gratis verstuurd worden. Ook kun je heel veel andere wenskaarten versturen als je op die website bent. Veel plezier met het versturen van de inpakpapier wenskaart.


 

 

Extra tips voor Inpakpapier op wenskaarten
Technieken
Algemeen